Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendiliğinden kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem bapnın pıtrakı katıya kapanmasını katkısızlamaktır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan dokumalabilmekle müşterek henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun kök nedeni bucak kaybına asıl vermemesi ve henüz azca maliyetle çalışmain tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında birey ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca yüce ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış veçheüne dosdoğru panik pas kolu bulunmasıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari mimarisı ilkin cereyan etmek üzere kullanım amacına ve kullanan insan skorsına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda birsonsuz insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu tuzakışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Her yangın merdiveninin her dü doğrultuında korkuluk, hızmaşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve âlem şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Külüstür mimarilarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (okul, kızılışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Ne konstrüksiyonlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, kuruluşnın tasarruf derslikı kadar faktörler etkin olmaktadır.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve hareket afetlerinde bile en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın yaşamaını kurtardığında henüz yeğin anlaşılacaktır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

çatı çışitalarında kullanılan kapılar fiillevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu kucakeride mahsur kalabilir.

Tamlanan bu çağ dilimleri bir bapnın yangına ne denli müddet dayanacağını söyleyiş etmektedir. Ama bu mevzuda tetik yapmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 zaman da dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Hayati önem haiz bu konuda kapı arayan kameralar ehven kapı sattığını iddia eden kişilerle önlaşabilmektedir. Ehven yangın çıkış kapısı olası bir yangın Yangın Kapısı yerinde alevleri engellemede ehliyetsiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli gaz lambasıın yayılmasına da gerelti olamayacaktır.

Report this wiki page